Lamers Grafstenen Hengelo
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]Lamers Grafstenen Hengelo worden bij Lamers Almelo aan de Grintweg geproduceerd. Al meer dan 100 jaar is de naam is de naam Lamers met het natuursteen vak verbonden. Daarbij gaat het om het bewerken en verwerken van natuursteen tot natuursteen grafmonumenten. Daarvoor lenen zich natuurlijk alleen duurzame materialen, natuursteen is zo een materiaal. Monumenten staan in weer en wind buiten en moeten ook in die situatie er enigszins waardig uit blijven zien. Met een grafmonument geven we de nagedachtenis een vorm. Behalve natuursteen verwerken we ook andere duurzame materialen zoals glas, corten staal, rvs en aluminium. In ons bedrijf doen we er alles aan om u van de nagedachtenis te voorzien die u voor ogen heeft. De duurzaamheid van de steen staat daarbij natuurlijk voorop. Maar er zijn meer materialen die zich daarvoor lenen zoals roest vrij staal, brons, aluminium en glas. In onze voorlichting komen de meest uiteenlopende wensen naar voren. Er zijn daarbij niet veel vragen waar we geen passend antwoord op zouden hebben. Dit vak is voor ons dagelijks werk, voor u vaak een volslagen onbekend gebied. Ook voor urnengraven hebben we passende oplossingen. Hebben we u kunnen overtuigen? Maak dan een afspraak met Lamers Natuursteen om meer te weten te komen.
De gemeente Hengelo heeft 6 begraafplaatsen binnen haar gemeente grenzen:
- Gemeentelijke Begraafplaats Oldenzaalsestraat 347 7557 GM Hengelo
- Gemeentelijke en Rooms- Katholieke Begraafplaats Deuringerstraat 262 75567 HM Hengelo
- Joodse Begraafplaats Dennebosweg Hengelo
- Oude Algemene en Rooms Katholieke Bornsestraat 27 Begraafplaats Hengelo
De begraafplaats aan de Bornestraat is ooit ontstaan rond de kapel van het Huis Hengelo. In 1950 is er voor het laatst begraven. De begraafplaats staat op de lijst van Rijksmonumenten van Hengelo. De oudste grafsteen stamt uit 1625. Het monumentale poortgebouw is geen eigendom van de Gemeente Hengelo de begraafplaats echter wel. Er staan op de begraafplaats paaltjes met QR codes die met een smartphone te lezen zijn, waar per graf informatie op te halen is over de grafmonumenten en graven. Ook kan men er heel klassiek nog graftrommels zien waar keramische bloemboeketten in verwerkt zijn.
- Begraafplaats Rooms- Katholiek heilige Willibrord Zelhemseweg 17 Hengelo
- Algemene Begraafplaats Lekink 28-30 Hengelo
Meer over Hengelo
Hengelo heeft ruim 80.000 inwoners. De kernen Beckem en Oele en Woolde horen bij de gemeente. Hengelo wordt gezien als een oud industriestad, veel metaalnijverheid zat er vroeger. Er waren plannen om de stad samen te voegen met Enschede, maar dat had onder de bevolking geen draagvlak bleek na onderzoek. Hengelo is behoorlijk gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog en is wat aanzien betreft een wederopbouw stad. De neogotische Rooms Katholieke Lambertusbaseliek is een van de weinige zaken die overgebleven zijn uit de voorgaande eeuwen.
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]